Home

Welkom op de website van de stichting Vrienden van de Sint Bavo koren.
Op deze website vindt u alle informatie van waar de stichting zich mee bezig houdt.

De stichting is in 1981 opgericht met als doel het verwerven en beheren van gelden, teneinde deze gelden aan te wenden voor het bevorderen van de kennis en de praktijk der kerkmuziek en liturgie in het algemeen en in het bijzonder het ondersteunen van de werkzaamheden uitgevoerd door de te Haarlem gevestigde Stichting Muziekinstituut van de Kathedraal Sint Bavo. Zij tracht dit doel te bereiken door het verstrekken van subsidies en bijdragen.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over de koren, de geschiedenis van de stichting en de verschillende mogelijkheden waarop u kunt steunen.

Wilt u ons steunen?
Druk dan bovenaan in het menu op ‘vriend worden’ voor meer informatie.

Hartelijk dank voor uw interesse, kijkt u gerust rond op onze website.
Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar: info@vriendensintbavo.nl of kijk op de contact pagina naar de manieren waarop u ons kunt bereiken.


Kerstconcert van het Kathedrale Koor
Zaterdag 15 december 2018 – Aanvang 19:00 uur

Het jaarlijkse kerstconcert door het Kathedrale Koor vindt plaats op zaterdag 15 december 2018 in de Kathedraal St. Bavo aan de Leidsevaart, aanvang 19.00 uur.

Gratis toegang voor Vrienden en Periodieke schenkers
Als Vriend van de Koren heeft u jaarlijks recht op toegang tot één concert. Dit jaar is wederom het Kerstconcert van het Kathedrale Koor daarvoor geselecteerd, op 15 december 2018. U kunt voor dit concert maximaal twee gratis kaart(en) reserveren via info@vriendensintbavo.nl.

Gereserveerde plaatsen
Dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met ‘gereserveerde plaatsen’ volgens het systeem dat ook bij de nachtmissen wordt gebruikt. De stichting Vrienden van de St. Bavo Koren heeft voor haar donateurs alvast mooie gereserveerde plaatsen toegewezen gekregen. Het is altijd mogelijk om extra kaarten te reserveren tegen bijbetaling voor vrienden en/of familieleden die (nog) geen Vriend of donateur zijn. Geeft u dit dan alstublieft aan in uw reservering. Wij houden er in dat geval dan rekening mee dat u de voorkeur geeft aan zitplaatsen naast elkaar, óók als dit betekent dat die plaatsen buiten de toegewezen plaatsen voor de Vrienden vallen. Vriend worden kan natuurlijk ook: www.vriendensintbavo.nl/vriend-worden

Deuren open vanaf 18:30 uur!


Kerstconcert van het St. John’s College Choir uit Cambridge
Donderdag 20 december 2018 – Aanvang 20:00 uur

Deze kerstperiode is het wereldberoemde St. John’s College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren in Cambridge, die van het St. John’s College en van het King’s College, worden gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens. Deze jongens (8-12 jaar) moeten naast een uitmuntende stem ook beschikken over voldoende schoolvaardigheden om naast het vele zingen ook hun opleiding te kunnen voltooien. Daarbij spelen ze gemiddeld ook twee instrumenten.

De mannen van het koor, in de leeftijd van 18-22, studeren allen aan de universiteit van Cambridge en moeten naast hun studie veel uren investeren in het zelf bestuderen en vervolgens uitvoeren van de muziek. Naast hun dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over de hele wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op het programma staat dit jaar uiteraard een mooi aanbod aan prachtige kerstmuziek.

Kaarten kosten € 27,50 per stuk en zijn te koop via www.bavoconcert.nl of bij de VVV, Grote Markt Haarlem (onder het stadhuis).
Emailadres: stjohns@koorschoolhaarlem.nl