Nieuwsbrief Nr. 1 – Maart 2015

 

Pasen in de Kathedraal

Zondag 22 maart 2015:           16.00 uur   Passieconcert door de Bavocantorij. Toegang gratis.

Woensdag 1 april 2015:           19.00 uur   Mis (Oliewijding) – senioren en mannen van het Kathedrale Koor

Donderdag 2 april 2015:          19.00 uur   Mis (Witte Donderdag) – Mannenkoor

Vrijdag 3 april 2015:                 19.30 uur   Mis (Goede Vrijdag) – Bavocantorij

20.45 uur   Donkere Metten – Bavocantorij + Mannenkoor

Zaterdag 4 april 2015:             21.30 uur   Paaswake – senioren en mannen Kathedrale Koor

Zondag 5 april 2015:                10.00 uur   Hoogmis (Paasmorgen) – Kathedrale Koor


Matthäus Passion

1 april 2015, 19.30 uur:           Concertgebouw Amsterdam,  een ‘meezing’ Matthäus Passion m.m.v. het Jongenskoor. Meer informatie  over dit concert waarbij u de koralen mag meezingen, vindt u op www.concertgebouw.nl. U kunt hier ook toegangskaarten bestellen.

3 april 2015, 19.30 uur:           Philharmonie Haarlem, Matthäus Passion m.m.v. het Schoolkoor. Meer info en kaarten op www.theater-haarlem.nl.


Open Dag Koorschool: 14 maart 2015

Zaterdag 14 maart gaat de vlag uit, het is dan weer Open Dag op de Koorschool!

Van 13.30 tot 15.45 uur hopen we weer veel belangstellende kinderen en hun ouders te mogen ontvangen. Het programma staat inmiddels op de www.koorschoolhaarlem.nl.  Alle Koorschoolkinderen zullen deze middag laten zien en horen wat de Koorschool zo fijn en bijzonder maakt. Om 15.15 uur wordt er als afsluiting in de Kathedraal een miniconcert gegeven. Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk.


Nog even een korte terugblik:

We kijken terug op een drukke maar zeer geslaagde kerstperiode: de koren leverden topprestaties, een prachtig versierde school, bezoek aan het Glazen Huis, en groep 5 mocht voor het eerst meedoen aan het kerstconcert.

Voor Serious Request heeft het Muziekinstituut een bedrag van € 2.600,- bijeen gebracht. Dit bedrag is door een groep kinderen, onder begeleiding van een aantal ouders en docenten, bij het Glazen Huis ingeleverd. De Bavocantorij heeft daarbij een korte muzikale omlijsting verzorgd. Een mooie ervaring.

Op 6 februari hebben het Tweedekamerlid Michel Rog, onderwijs woordvoerder van het CDA en de Haarlemse wethouder Merijn Snoek de Koorschool bezocht. Ze hebben met de kinderen en de docenten gesproken en natuurlijk hebben de koorschoolkinderen hun muzikale kunnen gedemonstreerd!  Waarvoor zij een mooi applaus kregen!

Rome 2015

De Koorschool gaat van 1 – 6 mei naar Rome. Dat is prachtig natuurlijk, maar kost ook veel geld! Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen om deze mooie reis te kunnen realiseren.

Op zondag 8 maart wordt om 11.30 uur, na de Hoogmis, een sponsorloop gehouden.

Op zaterdag 28 maart is er een grootse veiling, onder leiding van de Haarlemse veilingmeester Willem de Winter, bekend van “Tussen Kunst en Kitsch”.  Er worden zowel spullen (speelgoed, boeken, kleding, muziek), als diensten (kapper, notaris, tuinman/vrouw) geveild. Uw inbreng en aanwezigheid is welkom! De aanvangstijd is nog niet bekend, maar zal binnenkort op de website www.koorschoolhaarlem.nl vermeld worden.

Er verschijnt regelmatig een nieuwe versie met het laatste nieuws over de Romereis.  U vindt hem op de website onder “Rome Bulletin”. Hierin het hele programma van de reis, met als hoogtepunt ongetwijfeld het zingen van de Hoogmis in de St. Pieter, op zondag 3 mei. Hier staan ook alle activiteiten die zullen plaatsvinden om het project financieel rond te krijgen.

VIP-CARD 2015-2016

vipcard15_16

Deze nieuwsbrief is u per post toegestuurd omdat wij de VIP-CARD 2015-2016 hebben bijgesloten. Als wij over uw email adres beschikken, dan ontvangt u de rest van de nieuwsbrieven dit jaar per email.
Daarmee vermijden wij verzendkosten.

Is de VIP-CARD 2015-2016 bij u NIET bijgesloten? Dan hebben wij in 2014 geen bijdrage/donatie van u ontvangen. U kunt uw donatie voor 2015 alsnog naar ons overmaken. Het rekeningnummer van de Stichting Vrienden staat onderaan deze nieuwsbrief. Om ook in 2015 te kunnen deelnemen aan acties ten behoeve van Vrienden van de Koren (zoals het beschikbaar stellen van gratis kaarten voor een concert) dient uw bijdrage/donatie natuurlijk te zijn overgemaakt.

 

Vrijwilliger worden? Het Muziekinstituut heeft altijd behoefte aan vrijwilligers. Zonder de inzet van vrijwilligers zouden alle projecten, die het muziekonderwijs op de Koorschool nu juist zo bijzonder maken, niet kunnen draaien. Voor informatie: h.hartog@koorschoolhaarlem.nl

 

Sponsoring: Wilt u de Koorschool op een hele simpele manier sponsoren? En doet u uw aankopen wel eens ‘online’? Doet u dat dan voortaan via www.koorschoolhaarlem.nl/sponsorkliks. Hiermee steunt u de Koorschool omdat het Muziekinstituut een percentage van het aankoopbedrag krijgt.

 

Facebook

De Koorschool en de Koren hebben allebei een eigen facebookpagina, waarop alle nieuwtjes, foto’s enz. te zien zijn. Ook als u geen eigen account heeft kunt u alles bekijken:

Facebook Koorschool: www.facebook.com/koorschoolhaarlem

Facebook Koren: www.facebook.com/KorenvanhetMuziekinstituutStBavo.

*          *          *          *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *