Nieuwsbrief Nr. 2 – Juni 2015

Rome (1-6 mei 2015) was fantástisch!

Beste Vrienden,

Het Kathedrale Koor kan terugkijken op een geweldig tournee naar Rome. Mede dankzij de bijdragen van de Vrienden (u!) en andere donateurs, en uiteraard door alle acties van het koor zelf, is het een reis geworden om nooit te vergeten. Heel hartelijk dank daarvoor.

Het koor heeft o.a. gezongen in de prachtige basiliek Jan van Lateranen, de Santa Maria dell’Anima, de Santa Cecilia en als klapstuk in de Sint Pieter. Ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei werd het Requiem van Fauré uitgevoerd in de bomvolle kerk Santa Maria Trastevere, in aanwezigheid van Prins Jaime de Bourbon Parma en de 750 pelgrims uit het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Een prachtige en zeer indrukwekkende avond.

Buiten de optredens was er voor de koorleden voldoende tijd voor het bezoeken van bezienswaardigheden, een middagje naar het strand en het kopen van souvenirs.

PausBenedictusEen van de hoogtepunten van de reis was het privé concert dat de Bavocantorij mocht geven voor emeritus paus Benedictus XVI bij zijn huis in de Vaticaanse tuinen. Zowel de cantorij als paus Benedictus hebben hier bijzonder van genoten.

 

PausFranciscus

Op de laatste dag van de tournee heeft het koor gezongen bij de audiëntie van paus Franciscus op het Sint Pietersplein. Een zeer bijzondere belevenis om dit voor de paus en 100.000 man publiek te mogen doen. De paus was zichtbaar onder de indruk en toonde zich graag bereid met het koor op de foto te gaan. Een onvergetelijk moment voor alle koorleden.

Meetandgreet

 

 

KoormetPaus

 

 

 

 

 

 

 

Installatieviering zondag 28 juni 2015

Op zondag 28 juni is de feestelijke afsluiting van het schooljaar waarbij de leerlingen van groep 8 de gouden koorspeld ontvangen als teken van het afronden van hun muzikale opleiding aan de Koorschool, en waarbij de leerlingen van groep 5 de zilveren koorspeld ontvangen ten teken dat zij hun opleidingsjaar aan de Koorschool hebben afgerond en officieel lid zijn van het Kathedrale Koor.

Deze feestelijke Hoogmis begint om 10.00 uur. U bent hierbij van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *