Vriend worden

Hartelijk dank voor uw interesse om vriend van de Sint Bavo Koren te worden!

vriendworden001Door te steunen helpt u een meer dan 50 jaar oude traditie in stand te houden! Een traditie die hedendaags nog steeds op zeer hoog niveau uitgevoerd wordt in de Haarlemse St. Bavo kathedraal, maar door middel van concerten en kerkdiensten in binnen- en buitenland ook ver buiten Haarlem bekendheid geniet. Helpt u ons mee deze traditie in leven te houden?

 

Hoe kunt u ons steunen?

1. Door fiscaal vriendelijk te schenken
2. Door vriend te worden
3. Door middel van een éénmalige donatie

1. Fiscaal vriendelijk schenken

Wilt u voor meerdere jaren steunen? Dan is een fiscaal vriendelijke schenking voor u en ons misschien wel de mooiste schenking!

clip_image002_0007De Rijksoverheid is in samenspraak met de culturele sector een campagne gestart:
“Cultuur, daar geef je om”. Misschien hebt u er iets over gehoord of gezien? Op televisie, radio en internet is medio oktober de najaarscampagne van start gegaan.

Ook de Vrienden van de Sint Bavo Koren zijn hierbij aangesloten. De campagne benadrukt onder meer fiscale voordelen voor culturele ANBI’s. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Ook de Vrienden van de Sint Bavo Koren zijn een culturele ANBI.ANBIlogo

Wat betekent dat voor een donateur van de Vrienden?

Vaak bent u voor meerdere jaren donateur. U doneert dan elk jaar uw gewaardeerde bijdrage. Voor de inkomstenbelasting is zo’n gift aftrekbaar maar daarvoor gelden bepaalde voorwaarden (een minimum drempel en een maximaal aftrekbaar bedrag).
Wilt u liever overgaan op een “periodieke gift”? Die is namelijk volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Er gelden wel een aantal voorwaarden, maar u mag zelfs een hóger bedrag voor de belasting aftrekken dan dat u heeft gedoneerd! Dat komt door de zogenaamde “multiplier” en die is 25%.
Hoe werkt dat?

Stel dat u momenteel elk jaar € 350 doneert. Dus elk jaar bent u gewend om € 350 aan ons over te maken omdat u de Koren een warm hart toedraagt. Wat gebeurt er als u in plaats hiervan overgaat tot een periodieke gift (gedurende minimaal 5 jaar) van € 1.000?
U betaalt in dat geval € 1.000 aan de Stichting Vrienden van de Sint Bavo Koren.
In uw aangifte mag u echter € 1.250 in aftrek brengen, en daarvan krijgt u bij een belastingtarief van 52% € 650 terug van de belastingdienst. Per saldo hebt u dus € 1.000 min € 650 ofwel ook €350 betaald. Het Muziekinstituut ontvangt echter € 1.000 in plaats van € 350 en kan daardoor de Koren beter ondersteunen!!

Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden:
– de periodieke gift moet worden vastgelegd in een overeenkomst (m.i.v. 2014 hoeft dat niet meer persé via een notaris); de belastingdienst heeft daarvoor een formulier gemaakt (klik hier);
– de periode is minimaal vijf jaar (maar als u in december begint, is de periode feitelijk maar vier jaar);
– de periodieke gift eindigt bij overlijden van de gever;
– betaling minimaal éénmaal per jaar (mag dus ook maandelijks).

U kunt het formulier (klik hier) opsturen naar:
Stichting Vrienden van de Sint Bavo Koren
Westergracht 61
2013 ZL Haarlem

Wilt u meer informatie over fiscaal vriendelijk schenken?
Mail dan naar: info@vriendensintbavo.nl en stel uw vraag

2. Vriend worden

Dit is de traditionele manier van steunen. Al voor een bedrag vanaf €50 per jaar bent u vriend van de Sint Bavo Koren.  Vriend zijn levert u nog leuke voordelen op ook!

Wat kunt u als vriend van ons verwachten?
Regelmatig zullen wij u informeren over de optredens van de koren en eenmaal per jaar ontvangt u een uitnodiging voor een feestelijk concert. Meld u daarom vandaag nog aan als Vriend van de St. Bavo koren en werk mee aan de instandhouding van dit culturele erfgoed.

Ik meld mij aan als Vriend van de St Bavo Koren:
Velden met een * zijn verplicht.

  Mijn bijdrage bedraagt per jaar *€ (€50 of hoger). Deze bijdrage zal ik overmaken op IBAN NL20 INGB 0007 8543 32 t.n.v. "St. Vrienden van de St. Bavo Koren" te Haarlem.

  Uw voorletters en naam (*)

  Uw email (*)

  Uw adres (*)

  Uw postcode (*)

  Uw woonplaats (*)

  Uw telefoonnummer

  Eventuele opmerkingen:

   

  3. Eénmalig doneren

  Als u de Sint Bavo Koren snel eenmalig wilt steunen dan kan dat ook.
  Let wel op, wij verzamelen uw gegevens dan niet en u ontvangt dan dus ook niet de voordelen die de vrienden van de Sint Bavo Koren wel ontvangen (zoals speciale uitnodigingen voor concerten)!

  Wilt u snel eenmalig doneren?
  Druk dan op de button hieronder om d.m.v. internetbankieren (IDEAL) of creditcard uw bijdrage over te maken.

   

  Namens de koren van St. Bavo danken wij u hartelijk voor uw steun. Wij wensen u een onverminderd genieten van de formidabele zang van onze koren!