Vriend worden

Hartelijk dank voor uw interesse om vriend van de Sint Bavo Koren te worden! Door te steunen helpt u een meer dan 50 jaar oude traditie in stand te houden! Een traditie die hedendaags nog steeds op zeer hoog niveau uitgevoerd wordt in de Haarlemse St. Bavo kathedraal, maar door middel van concerten en kerkdiensten in binnen- en buitenland ook ver buiten Haarlem bekendheid geniet. Helpt u ons mee deze traditie in leven te houden?

Hoe kunt u ons steunen?

1. Door fiscaal vriendelijk te schenken

2. Door vriend te worden

3. Door middel van een éénmalige donatie

  1. Fiscaal vriendelijk schenken

Wilt u voor meerdere jaren steunen? Dan is een fiscaal vriendelijke schenking voor u en ons misschien wel de mooiste schenking!

De Stichting Vrienden van de St. Bavo Koren is een ANBI. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Wat betekent dat voor een donateur van de Vrienden?

Vaak bent u voor meerdere jaren donateur. U doneert dan elk jaar uw gewaardeerde bijdrage. Voor de inkomstenbelasting is zo’n gift aftrekbaar maar daarvoor gelden bepaalde voorwaarden (een minimum drempel en een maximaal aftrekbaar bedrag). Wilt u liever overgaan op een “periodieke gift”? Die is namelijk volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden:

  • De periodieke gift moet worden vastgelegd in een overeenkomst (m.i.v. 2014 hoeft dat niet meer per se via een notaris); de belastingdienst heeft daarvoor een formulier gemaakt;
  • De periode is minimaal vijf jaar (maar als u in december begint, is de periode feitelijk maar vier jaar);
  • De periodieke gift eindigt bij overlijden van de gever;
  • Betaling minimaal éénmaal per jaar (mag dus ook maandelijks).

U kunt het formulier (klik hier) opsturen naar:

Stichting Vrienden van de Sint Bavo Koren
Westergracht 61
2013 ZL Haarlem

Wilt u meer informatie over fiscaal vriendelijk schenken?

Mail dan naar: info@vriendensintbavo.nl en stel uw vraag

2. Vriend worden

Dit is de traditionele manier van steunen. Al voor een bedrag vanaf €50 per jaar bent u vriend van de Sint Bavo Koren.  Vriend zijn levert u nog leuke voordelen op ook!

Wat kunt u als vriend van ons verwachten?

Regelmatig zullen wij u informeren over de optredens van de koren en eenmaal per jaar ontvangt u een uitnodiging voor een feestelijk concert. Meld u daarom vandaag nog aan als Vriend van de St. Bavo koren en werk mee aan de instandhouding van dit culturele erfgoed.

Het jaarbedrag (€50 of hoger)

3. Eénmalig doneren

Als u de Sint Bavo Koren snel eenmalig wilt steunen dan kan dat ook.

Let wel op, wij verzamelen uw gegevens dan niet en u ontvangt dan dus ook niet de voordelen die de vrienden van de Sint Bavo Koren wel ontvangen (zoals speciale uitnodigingen voor concerten)!

Wilt u eenmalig doneren?

Maak dan uw bijdrage over naar IBAN: NL20 INGB 0007 8543 32 t.n.v. Stichting Vrienden van de Sint Bavo Koren.

Namens de koren van St. Bavo danken wij u hartelijk voor uw steun. Test. Wij wensen u een onverminderd genieten van de formidabele zang van onze koren!